Дома > Вести > Вести од индустријата

Анализа на дефекти во кастинг

2022-10-19

Главната карактеристика на недоволното врзување: Наметал билсе лади пред да се пополни шуплината или металната тежина на материјалот е недоволна.
Површината на членот за леење со матрица е очигледна, неправилна, спуштена до продорен линеарен пат (со пенетрација инепродорни два вида), понекогаш мазна, и можно е да се развие со надворешна сила.
Причина: Два метални текови се пренасочени еден кон друг, но не постои комбинација од две метални врзива во двата метални текови без целосно спојување. Температурата на истурање топла или леење е ниска, изборот на несоодветна легура, флуидноста, позицијата на редот не е жива или патеката на протокот е премногу долга, вистинската брзина е мала, односот на притисокот е низок.
На горната површина на алуминиум-обложенаодлеаноциима и вдлабнатина формирана од макарони.
Од причини, течноста од легура е полна во комората за пресување, што е лесно да се генерира ролната. Притисокот е превисок, издувните гасови од мувлата се слаби, топењето не е гас, температурата на топење е превисока, калапот е превисок, металот е превисок, металот не е доволен, металот не е доволен. Јачината не е доволна, а калапот се отвора рано, а гасот под притисок е надуен, а средството за ослободување е премногу.




Изменето од Сантос Ванг од Ningbo Zhiye Mechanical Components Co., Ltd.

https://www.zhiyecasting.com

santos@zy-casting.com

86-18958238181




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept