Дома > Вести > Вести од индустријата

Разлика помеѓу инвестициското лиење и прецизното лиење

2022-10-22

И прецизното лиење и инвестициското лиење обично се слушаат во индустријата за кастинг. Тогаш, која е разликата помеѓу инвестициското лиење и прецизното лиење?

Инвестициското лиење е техника на леење за правење точни одлеаноци во материјали од челик и железо со користење на калап формиран околу шема од восок, а потоа се стопи восокот и истурање на челичната или железната вода во песочната обвивка.

Прецизното леење е друго име на инвестициското кастинг. Го нарекуваат различни луѓе од различни земји. Со користење на прецизност, луѓето можат да знаат дека точноста на димензијата за одлеаноци направени во инвестициско лиење или прецизно лиење е многу подобра од песокот.


Некое време, ние дури и користиме прецизно инвестициско кастинг за да ги воведеме или именуваме процесите на инвестициско кастинг.

Материјалите што се користат за инвестициско лиење и прецизни одливки се речиси исти. Главно се користат јаглероден челик, легиран челик, нерѓосувачки челик, сиво железо, сиво железо и нодуларен железа. Некои бели пегли, како Ni-hard 4, Hi-chrome или high nickle, може да се користат и за прецизно леење или инвестициско лиење процеси. Специфичниот процес на леење е изгубено лиење со пена.

Ningbo Zhiye може да обезбеди услуги за дизајнирање цртежи со CAD, CAM, CAE, SOLIDWORKS системот. Ако имате RFQ за прецизни одливки или инвестициски одлеаноци, ве молиме контактирајте со нас.


Изменето од Сантос Ванг од Ningbo Zhiye Mechanical Components Co., Ltd.
https://www.zhiyecasting.com
santos@zy-casting.com
86-18958238181

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept