Дома > Вести > Вести од индустријата

Која е завршната површина на инвестициското лиење?

2022-10-27

Инвестициското лиење е голем концепт, би можеле да го наречеме и прецизно леење. Всушност, инвестициското лиење се состои од три процеси на леење (лиење на водено стакло, леење изгубена пена, лиење со силика сол). И секој процес има своја завршна површина.


Лиење на водени стакла: Лиење на водени стакла е најкористениот процес во инвестициското лиење. Луѓето секогаш го мислат како изгубен восок. усвои одлеаноци за водено стакло за да се направат одлеаноци од леано челик, како инвестициони одливки од легиран челик, инвестициски одливки од јаглероден челик од 0,5kg-100kg.


Леење изгубена пена: Леењето со изгубена пена е исто така процес на инвестициско лиење. Но, тој се произведува за одлеаноци од леано железо, како што се инвестиционите одлеаноци од сиво железо, одлеаноци од дуктилно железо. Но, посоодветно е за мали лиени од железо. изберете го процесот на леење со песок, која површинска завршница ќе биде полоша. Површинскиот финиш на изгубената пена може да биде 12,5-15,0 rms, блиску до лиење водено стакло.


Лиење со силициум сол: Површинскиот финиш е лиење од силициум сол е многу подобар од другите два инвестициски процеси на лиење. Може да достигне 6,3 rms. Така, дури и со тесни толеранции, можеби нема да треба да правиме обработка. Но, восокот од лиење силика сол е многу подобра од онаа на лиење водено стакло, така што трошоците за производство се многу повисоки. Лиење со силициум сол е поверојатно да направи инвестициски одливки од нерѓосувачки челик. .


Ако имате RFQ за инвестициски одливки, ве молиме контактирајте со нас и испратете ни цртежи или примероци од вашите производи. Ние ќе ви ги понудиме нашите најдобри цени и квалификувани инвестициски одливки за вас.


Изменето од Сантос Ванг од Ningbo Zhiye Mechanical Components Co., Ltd.
https://www.zhiyecasting.com
santos@zy-casting.com
86-18958238181

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept