Дома > Вести > Вести од индустријата

Фактори кои предизвикуваат зголемување на цените на инвестициските одлеаноци во Кина

2022-11-26

Првиот фактор што предизвикува зголемување на цените на инвестициските одливки е флуктуацијата на цената на суровините.



За време на процесот на инвестициско лиење, потребни се многу суровини. Како што се челични елементи, песок, восок, хемиски агенси, завари итн. Трошоците деновиве постојано се зголемуваат поради големите обемни барања на пазарот.


Вториот фактор што предизвикува зголемување на цените на инвестициските одливки е зголемувањето на трошоците за работна сила.


Работниците во фабриката за инвестициско лиење главно на возраст од 40 до 60 години. Како што одминува времето, тие не можат да си дозволат тешка и дежурна работа. Децата почнуваат да работат. Значи, животниот притисок не е толку голем. Тие избираат да го намалат работното време. Значи, тешко е да се вработат повеќе работници за да работат во фабрика за лиење. Сега се зголемуваат трошоците за нивно вработување.


Третиот фактор што предизвикува зголемување на цените на инвестициските одливки е зголемувањето на трошоците за заштита на животната средина.


Сега, владата бара построги решенија за заштита на животната средина во фабриката. За да се постигне ова барање и да се заштити животната средина, фабриките за лиење инвестиции треба да бидат опремени со квалификувана опрема за заштита на животната средина. Ова ги зголемува трошоците за инвестирање на фабриката за лиење и предизвика повисоки трошоци за производство.


Четвртиот фактор што предизвикува зголемување на трошоците на инвестициските одливки е флуктуацијата на девизните курсеви.


Деновиве курсевите меѓу различните валути постојано се менуваат. Флуктуацијата е голема. Значи, цените на инвестициските кастинови исто така постојано се менуваат. Ние главно тргуваме во УСД. Се должи на



Петтиот фактор што предизвикува зголемување на трошоците на инвестициските одливки е флуктуацијата на рационализирањето на моќноста.


Од крајот на септември, Жеџијанг спроведува политики за рационализирање на електричната енергија, што се одрази на капацитетот на фабриките, што ќе доведе до повисоки цени на инвестициските одливки. Во исто време, идните зголемувања на трошоците за електрична енергија се исто така неизвесен фактор.


Покрај горенаведените причини, има и некои други фактори кои ќе предизвикаат зголемување на цените на инвестициските одливки. Можеме да разговараме повеќе подоцна.


Нашата инвестициска фабрика за лиење обезбедува квалификувани одлеаноци со добри цени. Ако имате такви прашања, ве молиме контактирајте не.



Изменето од Сантос Ванг од Ningbo Zhiye Mechanical Components Co., Ltd.
https://www.zhiyecasting.com
santos@zy-casting.com
86-18958238181

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept