Дома > Вести > Вести од индустријата

Одлеаноци од челик Ningbo Zhiye Манган (Mn).

2022-09-29

Според целта на апликацијата, Манганот (Mn) е поделен на два вида, едниот е Манган отпорен на абење (Mn), другиот е немагнетен Манган (Mn) со Манган повеќе од 17%.

Во нашата леарница, челиците од манган (Mn) отпорни на абење се широко користени за леење делови за абење. Ваквите одлеаноци од челик од манган (Mn) содржат 10%-15% Mn, 0,90% ï½1,50% C, 0ï¼30ï½1,0 Si, Sâ¤0,05 Pâ¤0,10. Обично користените стандардни спецификации се ZGM1 1,10%ï½1,50%)-се користи за одлеаноци со мал ударï¼ZGMn13â2(C1,00%ï½1,40%)-се користи за обични одлеаноциï¼ZGMn13â3(C0,90%ï½1,40%)-се користи за обични одлеаноциï¼ZGMn13â3(C0,90%ï½1%). за сложени одлеаноциï¼ZGMn13-4(C0,90%~1,20%)-се користи за одлеаноци со поголем удар, сите со Mn во рамките на 11,0%ï½14,0%.

Лианите од челик од манган (Mn) се кревки и неупотребливи. Така, ние треба да го обработиме леењето за да ги исполниме барањата за механички својства. Обично користениот процес на термичка обработка за лиење од челик од манган (Mn) се нарекува

Според структурата, сложеноста и тежината на потребните одлеаноци од манган (Mn) челик, нашите професионални инженери можат да ги предложат најдобрите процеси на лиење за производство на одлеаноци од челик од манган (Mn). Можеме да ги лееме челиците од Манган (Mn) на начин на инвестициски процес на лиење и, исто така, процес на песок. Поради специјалноста на челиците од манган (Mn), најчесто користената метода е процесот на леење со песок.

Челикот од манган (Mn) може да се излее како делови за абење или да се завари на други одлеаноци од јаглероден челик или одлеаноци од легиран челик како тврда облога. Во моментов, одливот од манган (Mn) челик лиен во нашата леарница главно се користи како делови за дробење, како што се чекани за дробење, блокови за абење, плочи за абење и облоги, итн. . Покрај деловите за абење на дробилката, одлеаноците од манган (Mn) челик исто така широко се користат во индустријата за вадење камен, копање, багер и ископување опрема.


Изменето од Сантос Ванг од Ningbo Zhiye Mechanical Components Co., Ltd.

https://www.zhiyecasting.com

santos@zy-casting.com

86-18958238181


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept